VR Tower Defense játék (TecTacTD)

2016. november 06. 17:23 - tectactd

Hangok és új Player weapon

Ma megint egész sokat sikerült haladni a játékkal. Bekerültek az első hangok és zenék, a player weapon már értelmes alakot ölteni és megint sikerült nyerni egy kis teljesítményt.

banner3.png

Zenék/Hangok

Szóval ahogy írtam már nem csak a touchpad tapogatását lehet hallani játék közben, hanem már vannak csodálatos hangeffektjeink is. Többnyire 8bites anyagokat próbáltam keresni, de még közel sem biztos, hogy ezek maradnak. Sajnos a gameplay videóban nem tudom megmutatni, mert a GearVR-on rögzített anyag nem tartalmaz hangot. Az editorból felvettben pedig egyszerűen csak akadozik. Igyekszem minél hamarabb valamit kitalálni erre.

A zenék is chiptune jellegűek lesznek. Jelenleg ez az építkezés közben futó zene:

Harc közben természetesen más fog szólni, de arra még nem találtam olyat ami igazán illene a történésekhez.

Player fegyver

Eddig egyszerűen azt nézte a játék, hogy a célkereszt előtt van-e egy enemy. Ha előtte volt és tappoltunk akkor sebezte. Ez viszont egyáltalán nem volt jól skálázható, nem látványos... igazából nincs olyan szempont ami indokolta volna, hogy ez a megoldás maradjon.
Ezért most elkészült a player weapon 2.0. Ez jelenleg azt tudja, hogy egy gyönyörűséges golyót lő ki minden alkalommal, mikor tappolunk.
Jelenleg csak egy fix sebességgel repül abba az irányba amerre lőttünk és egy bizony távolság után törli magát. Illetve ha célt talál akkor sebez. A terv az, hogy lesz íve is a lövedékeknek, így nem lesz olyan egyszerű eltalálni a célpontot.
Azt is kipróbáltam, hogy milyen, ha nem korlátlanul tappolhatunk, hanem 5-10 töltényenként újra kell tölteni, de ez nagyon kényelmetlenné tette a játékot. Inkább volt bosszantó, mint taktikázásra lehetőséget adó játékelem, ezért ki is lett most kapcsolva.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tectactd.blog.hu/api/trackback/id/tr3211935155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
VR Tower Defense játék (TecTacTD)
süti beállítások módosítása